Als je dan toch een stukje schrijft, kun je het beste meteen maar kiezen voor een inspirerende titel. Tenen, je hebt ze in alle vormen en maten, net zoals je mensen hebt in alle vormen en maten. Ik wil het dus over tenen hebben en dan speciaal over vrouwentenen. Want vrouwen hebben rare tenen. Dat vinden ze tenminste zelf.

Sinds ik ‘iets met schoenen doe’ zie ik veel vrouwentenen. Vrouwentenen zitten meestal goed verpakt in sokken en laarzen maar op de dansvloer, zeker in de salsawereld, moet je met je tenen bloot…scary! Veel vrouwen verzuchten bij het passen van salsaschoenen dan ook: mijn tenen zien er zo raar uit! Ik verzeker hen dan, dat dat zeker niet het geval is (en meestal is dit ook zo). ‘Het is alleen iets waar jezelf op let; andere mensen zien het niet eens’, zeg ik dan. En dat klopt ook. Soms hebben vermeende rare tenen ook een historische achtergrond. Mensen met een 2e teen die langer is dan de grote teen hebben een Griekse voet (in tegenstelling tot een Egyptische voet waar de grote teen langer is). In vroegere tijden gold dat als een schoonheidsideaal en zelfs het Vrijheidsbeeld heeft zo’n ‘Griekse voet’. Niks raars aan dus.

Met uitzondering van een echte voetenfetisjist en zogenaamde tenenlezers (!?) maakt echter niemand zich druk om vrouwentenen. Zelfs de man van je dromen die aan je voeten knielt om je een huwelijksaanzoek te doen, heeft geen oog voor je tenen. Hij ziet alleen je mooie ogen, je mooie benen, je mooie… nou ja, in ieder geval niet je mooie tenen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn eigen tenen ook altijd een beetje ‘raar’ vond. Vooral als ik ’s zomers voor het eerst mijn teenslippertjes aan probeerde, vond ik het maar vreemd uitzien. Maar sinds ik schoenen verkoop, zijn mijn complexen over mijn tenen verdwenen. Dat heeft me aan het denken gezet. Wat als ik nu ook eens bikini’s ga verkopen, zouden dan al mijn andere complexen ook verdwijnen als sneeuw voor de zon? Het is een overweging waard.

Vooralsnog hou ik het toch maar bij de salsaschoenen. Want, dames, met de eye-catching dansschoentjes van Sunset Salsa Shoes en een kek nagellakkleurtje zien je voeten én je tenen er onwijs sexy uit (beetje sluikreclame mag toch wel in dit stukje). En ben je nog niet overtuigd: we hebben ook heel leuke gesloten schoentjes. Dus, vergeet die tenen, trek je dansschoenen aan en dance the night away!

www.sunsetsalsashoes.nl